Szakmai program - hospitálás

Gyakran megkeresnek pedagógus és zenész kollégák, hogy kíváncsiak a munkámra, hogyan is kell ezzel a korosztállyal dolgozni? Hiszen egy óvodapedagógus a 3 év feletti korosztállyal találkozik, a zenészek pedig nem kapnak olyan pedagógiai képzést, ami pedig elengedhetetlen ehhez a munkához.

 

Mivel óvodapedagógusi diplomám mellé ének-zenei mentor képesítést is szereztem, szívügyemnek érzem a magas szakmai színvonalú munka mellett a hasonlóan magas színvonalú pedagógusképzést is. A főiskolán-egyetemen megszerzett elméleti tudás mellé sok-sok évig tart a tapasztalatok leszűrése, a módszerek kikristályosítása, a megfelelő dal- és mondókaanyag összeállítása, ömagunk pedagógiai énjének megszerzése. Vallom, hogy soha sem nyugodhatunk meg abban a tudatban, hogy mindent tudunk, mi már nem fejlődhetünk tovább, nincs már mit mondani nekünk ebben a témában. Sosem lehet tudni, mikor csillan fel egy ötletszikra, mikor lendít egy nagyot munkánkon valami, amiről sosem gondoltuk volna, hogy ilyet is lehet...

Ezért a továbbiakban szeretnék arra is lehetőséget nyújtani, hogy már rutinos pedagógus és zenész kollégáknak,  egyetemi-főiskolai pedagógushallgatóknak, friss diplomás pályakezdőknek, vagy akár gyesről visszatérő, új utakat keresgélő pedagógusoknak, illetve szakdolgozatot író egyetemi hallgatóknak hospitálási lehetőséget biztosítok.

A hospitálás feltételei a következőek:

  1. Alapfeltétel az általam  összeállított mondóka- és dalgyűjtemény megvásárlása, hiszen ez az alapja a munkámnak.
  2. A hospitálás mindig előzetes egyeztetés és megbeszélés után jön létre. Ilyenkor rögzítjük, milyen mélységben, hány alkalommal szeretne az illető részt venni a foglalkozásokon.
  3. A zenebölcsis és a mozgásfejlesztő foglalkozásokon attól függően, hogy hány alkalommal szeretne jönni az illető, 3-5000 forint/alkalom a hospitálási díj. Minimális hospitálási idő 5 alkalom. Ebben a foglalkozás utáni megbeszélés, értékelés is benne van. Igény szerint és megfelelő számú hospitálás után arra is lehetőség van, hogy aktívan részt vegyen a foglalkozásokon, ez mindig egyeztetést igényel!