Álomkóc

 MEGJELENT az ÁLOMKÓC című altatódalos CD!

 

 

Ez egy olyan hiánypótló válogatás, amelyben többféle altatódal-műfajból válogattunk, hogy a különböző  ízlésű édesanyák közül mindenkinek  találjunk valami csemegét. 

 

A különleges összeállítású CD-lemezen különböző zenei és irodalmi műfajokat társítottunk egymással. Mindenki ízlése szerint válogathat a

1. magyar és rokon népek altatódalai, mondókái,
2. magyar kortárs költők gyermekversei,
3. a zeneirodalom klasszikus bölcsődalai,
4. vagy a mai magyar szerzők megzenésített versek közül.

Egyaránt találhattok rajta régebbi, és újonnan, kifejezetten erre a CD-re szerzett dalokat is.

Az ÁLOMKÓC CD-n 57 trackben összesen 46 dal, valamint 23 mondóka és vers található. Az énekhangunkon kívül gitár, furulya, klarinét, zongora, citera, hegedű, és különféle ritmushangszerek szólalnak meg.

Játékideje 62 perc.

Ára: 2500 forint (+ 500 forint postai díj)

Szeretnéd megvásárolni? Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Az előadók maguk is édesanyák. Ötünknek összesen tizenegy gyermekünk van, a legkisebb 2, a legnagyobb 14 éves. (Közülük ketten énekelnek-verselnek is a lemezen!) Emellett mindannyian a kisgyermekkor zenei nevelésével foglalkozunk, tehát gondosan és a tőlünk telhető legnagyobb hozzáértéssel válogattuk össze az általunk értékesnek ítélt művészeti alkotásokat.

Megtehettük volna, hogy gyűjteményünket médiasztárokkal énekeltetjük el, a verseket népszerű színészekkel szavaltatjuk, hogy "versenyképesebb" legyen a lemez. Mi ezt szándékosan nem tettük. Személyesen szerettük volna megszólítani az édesanyákat, és rajtuk keresztül a gyermekeiket. Mint ahogy ezt tesszük hétről-hétre a foglalkozásainkon, vagy estéről-estére a saját hálószobáinkban. Büszkén vállaljuk, hogy "Minden kisgyermeknek a saját édesanyja énekel a legszebben!" és ezt csak a saját előadásunkkal tudjuk hitelesíteni.

 

Az ÁLOMKÓC CD-ről bővebben is tájékozódhatsz, a dalokba bele is hallgathatsz a

www.alomkoc.blogspot.com

oldalon!