Felhasználói menü

Visszajelzések a Pocaklakó-dalolóról

A Pocaklakó-dalolón részt vett várandós kismamák visszajelzései

"... a varázslat ott kezdődött, hogy a szülőágyon a másfél órás gyerekem megnyugodott, és abbahagyta a sírást, amikor elkezdtem neki énekelni a pocakomban sokszor hallott "Kicsi orr, kicsi száj, keretezi kerek áll" című slágerünket. Aztán folytatódott azzal, hogy véletlenül egy plüss katica játék volt az első játéka, így kézenfekvő volt a "Hétpettyes katicabogárka" szüntelen éneklése, amit Dorka egyszerűen imádott! Pár napos, pár hetes korában szájtátva, mosolyogva hallgatta, abbahagyta a sírást, stb.
Hihetetlenül muzikális kislány!! Semmi nem köti le annyira, mint ha mondókázunk, énekelünk. Nem tudom, egy "normál" gyereknél ez hogy van, de a magam részéről biztos vagyok benne, hogy Dorka azért imádja annyira a zenét, mert jártam hozzád!

 De a lényeg, amitől el vagyok ájulva, az az, hogy pár napja ő is elkezdett énekelni!! Amióta gőgicsélni kezdett, mindig is reagált a zenére, de ez most más! Régebben, ha pl. az Apukája gitározott neki, Dorka szájtátva figyelte, és egy-egy szótagot visszagőgicsélt vagy egyet-kettőt sikkantgatott örömében. Most viszont hét hónapos, és szabályosan énekel, dúdol, hümmög! Ha elkezdünk neki énekelni, ő is folyamatosan énekel velünk, különböző hangmagasságokban, különböző szótaghosszúságú "háá-háááá" szöveggel énekli a magáét. Persze nem tudja még a dallamot utánozni, hanem összevissza énekelget, de énekel! Végig, amíg mi énekelünk neki, addig ő is! Ha hangosabban énekelek, ő is rázendít, ha halkabban, ő is elhalkul. És ha abbahagyom, látni rajta, hogy "kér még"!

 A höcögtetős mondókákat is imádja, a legújabb kedvence az "Így mennek a gyerekek, így mennek a katonák", ezt az ölemben ülve is órákig hallgatná, meg úgy is, ha fölveszem, és ritmusra menetelek vele föl-alá a lakásban, és a "katonás" rész a kedvence, ott hangosan kacag, és minden körben várja, hogy újra az jöjjön..
Szóval, én úgy érzem, a Tőled és Veled tanultak a kislányom figyelmét, látását-hallását, ritmusérzékét, mozgását éppúgy fejlesztik, mint a humorérzékét. Hihetetlen, de így van, már egy hét hónapos babának is lehet humorérzéke, és kedvenc vicces mondókái..."

 

"Noha csak két alkalommal találkoztunk, Cili fantasztikus egyénisége, lendülete és szaktudása felülmúlta a várakozásaimat. Minden tiszteletem, hogy egy ilyen csodálatos hivatást űz! A két alkalom várandósoknak pontosan elég: a mi csoportunkban mindenki dolgozott még a 6-7 hónap tájékán, ekkor ennél mélyebben nem is lehet elmerülni a témákban. Tehát, nagyon jól felépített és önállóan is használható módszereket és programot kaptunk a kezünkbe."

 

"...közel érzem magamhoz a nevelési szemléletet..."

 

"...nagyon hasznosnak tartottam a foglalkozást, a nevelési tanácsokat..."

 

"...a vicces, mutogatós mondókákat IMÁDTAM!"

 

"Mindig kissé vonakodva jöttem el otthonról, és jókedvűen távoztam!"

 

"Örülök, hogy részt vehettem a Pocaklakó foglalkozáson, én nagyon élveztem. Köszönöm!"