Bikfic torna ovisoknak

Bikfic torna ovisoknak

Óvodáskortól várom a gyerekeket, önálló, szülői részvétel nélküli mozgásfejlesztő foglalkozásomra. Az általam vezetett Bikfic torna hosszú évek alatt kialakított, kiróbált és bevált saját módszer szerinti fejlesztés. A kis létszám (átlag 10-12 fő) lehetőséget ad az egyéni fejlesztésre, személyes kapcsolat kialakítására is.

A 40 perces ovis torna sok-sok játékkal fűszerezett. Mivel 3 és 7 éves gyerekek egyaránt részt vesznek rajta, a szabály-és versenyjátékok sajnos a kicsik miatt háttérbe szorulnak, de ezt ellensúlyozza az a sok eszköz, amit használunk. Rendszeresen tornázunk

   - paddal
   - babzsákkal
   - karikával
   - kendővel
   - pingponglabdával
   - labdával
   - ugrálólabdával
   - egyensúlyozó szerekkel
   - bordásfallal

Van alkalom, amikor rengeteget rohangálunk, ugrálunk, és a végére alaposan elfáradnak a gyerekek, de vannak alkalmak, amikor inkább a koncentációra, az egyensúlyozásra, a testtartásjavítására helyezzük a hangsúlyt. Ilyenkor talán fizikailag nem is fáradnak el annyira a gyerekek - inkább szellemileg terheli meg őket.

A Bikfic torna különlegessége, hogy szinte minden alkalommal mezítlábas tornát is végzünk. Ilyenkor különféle játékos gyakorlatokkal edzzük a talp izmait: kendőt fogunk és összegyűrünk, kavicsokat szedegetünk, papírszalvétát tépünk (utána kidobjuk a szemetesbe), "zenekart alapítunk" - bizony, több hangszeren is játszunk! WinkTermészetesen ezekhez a játékokhoz szigorúan csak a lábunkat használjuk. A láb izmainak fejlesztése mellett kiemelt figyelmet fordítok a finommotorikus mozgások finomítására is, így készítve fel az iskolába kerülés idejére az írás elsajátításához szükséges izmokat az apró kezekben.

Ovisoknak szóló Bikfic torna foglalkozások Újpesten!

Helyszíne: Újpesti Gyermek- és Ifjúsági Ház (Bp. IV. István út 17-19)

Minden szerdán 17.30-18.10-ig. ebben a tanévben véget ért, legközelebb 2016. szeptember végén jöhettek tornázni!