Bikfic torna

 2011. januárjának a Rákosmente TV készített riportot a Bikfic tornáról. A riportot  MEGNÉZEM

 

A zenei fejlesztés mellett rendkívül fontosnak tartom a mozgásra késztetést, a mozgásfejlesztést is. Igazából nem is választható el élesen egymástól a két terület, hiszen a dalok-mondókák közben is végzünk egyenletes-ritmikus mozgásokat, és ez jelentősen fejleszti a gyermekek harmonikus mozgáskultúráját is.

 

A gyermekek különböző életkorokban más-más foglalkozásvezetési módot, valamint eltérő fejlesztési tematikát igényelnek. Ezért több csoportban tartom a mozgásfejlesztési foglalkozásokat.

   Korcsoportok:

   BABATORNA - 9 hónapostól 2 évesig

   MANÓ TORNA - 2-3 év között

   OVIS TORNA - az óvodába járás kezdetétől az iskoláskorig

 

 

FONTOS TUDNIVALÓK! 

 

  • Mindig hozzatok a gyerekeknek a torna utánra innivalót, hogy a mozgás közben elvesztett folyadékmennyiséget pótolni tudjátok!

  • A gyerekek mindig öltözzenek át "tornázós ruhába", így teremtve meg a megfelelő hangulatot a tornázáshoz! A tornacipőt kérem, hogy stabil, valóban tornázáshoz való cipő legyen! Célszerű a hosszú, vagy 3/4-es nadrág, mert sokat csúszunk-mászunk a talajon.

  • Mindig zokni, sosem harisnyanadrág legyen rajtuk, egyrészt mert meleg a harisnya, másrészt gyakran végzünk mezítlábas gyakorlatokat, és nagyon kényelmetlen a harisnyát lehámozni a gyerekekről. Az ovisok hamar megtanulják, hogy a cipőjükbe teszik a zoknit, a cipőt az ajtó mellé, így a torna végeztével senki sem felejti a teremben a cipőjét.

A legfontosabb, hogy a gyerekek AKARJANAK tornázni jönni! Be kell látnunk, hogy ez a foglalkozás nem kötelező, csak akkor van értelme, ha a gyerek a saját akaratából, a saját kedvére van itt.  Bármennyire is szeretné a felnőtt, hogy tornázzon a gyermeke, ezt nem lehet erőltetni...