Óvodák-bölcsődék figyelmébe!

Óvodapedagógusként és ének-zenei mentorként nemcsak a szülőknek és a gyerekeknek megtartott foglalkozásaimat tartom fontosnak, hanem az évek alatt összegyűlt tapasztalataim átadását is.

Óvodai és bölcsődei nevelőtestületeknek ajánlom továbbképzési célra összeállított előadásomat, amely az ének-zenei nevelés új szemléletét kívánja megismertetni a kollégákkal. A saját tapasztalaiatimból leszűrt tapasztalatok egy új szemszögből láttatják az óvodai ének-zenei nevelés kezdeteit. Elsősorban a beszoktatás idejével, az ölbeli játékokkal foglalkozom ezzel, valamit ezen játékok nagyobb gyerekeknél való alkalmazásáról is beszélünk. Sok új játékot mutatok, amelyeket mind el is játszunk, tehát gyakorlatban is alkalmazzuk. Zenei játékokat, magyar népdalokat, gyermekdalokat, mondókákat tanulunk és éneklünk, így a zenehallgatási anyag is bővülhet.

Az inbteraktív előadás ideje kb. 2,5 óra, ami 15 új, az óvodai zenei nevelésben nem vagy csak kevesek által használt zenei elemet, játékot, dalt, mondókát tartalmaz. Az anyag megtanulása közben a módszertani kérdésekre is alaposan kitérünk. A továbbképzés végén a dalanyagot kézbe adom, így a későbbiek során beépíthető a mindennapi munkába.

 Szeretettel várom akár egész nevelőtestületek,  akár munkaközösségek megkeresését is, időpontegyeztetéssel!

 Kedvcsinálónak olvassátok el a X. kerületi Gépmadár Óvoda dolgozóinak élménybeszámolóját (6. oldal, Cirmi meséi)

 http://www.xpszk.hu/images/docs/kiadvanyok/ovilagunk-201212.pdf

Elérhetőségeim: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , 20 527 8030